-Delar med mig av underbaraclaras recept!

 

Underbart recept som jag och Oskar prövade i kväll. Välldigt gott!!!! :) från underbaraclara.com

 

600 g benfritt nötkött, t ex högrev

2 msk smör

2 gula lökar

3 morötter

1//2 purjolök

1 tsk salt

15 kryddpepparkorn

5 vitpepparkorn

2 lagerblad

5 dl vatten

2 msk soja

2 msk vetemjöl

1 tärning köttbuljong

Skär köttet i 2 cm stora kuber. Bryn runtom i lite smör i en stekpanna och lägg sedan över i en gryta. Skär morötterna i stora slantar och löken i rejäla båtar, hacka purjon i små bitar. Fräs lätt och lägg i grytan. Men spara undan hälften av de frästa morötterna. Häll 1 dl vatten i stekpannan för att få upp steksafterna. Töm sedan över i grytan. Häll på vatten och alla kryddor och låt koka i ca 1-2 timmar, eller tills köttet blivit mört och faller isär med lätthet. Släng i resterande morötter och pudra sedan kalopsen med lite mjöl och låt koka upp, så att buljonen reder sig till en sås.

Servera med kokt potatis och gärna konserverade rödbetor. Jag lägger ner några kvistar persilja dessutom men det är en smaksak.

 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0